• Živinice, Gornje Dubrave b.b., BiH
 • +387 35 302 400
 • Bosanski
 • English
  booked.net

  Wizz Air objavljuje veliku ekspanziju u Bosni i Hercegovini

  Međunarodni aerodrom Tuzla > Aktuelnosti i novosti > Wizz Air objavljuje veliku ekspanziju u Bosni i Hercegovini
  Share

  Wizz Air, najveći niskotarifni avio prijevoznik u srednjoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da će bazirati još jedan Airbus A320 zrakoplov u svojoj bazi u Tuzli.

  Od marta 2017. godine avio kompanija će pružati svoje usluge iz Tuzle za Köln, Friedrichshafen i Nürnberg u Njemačkoj, za Bratislavu u Slovačkoj i Växjö u Švedskoj. Novi avion će omogućiti Wizz Airu i povećanje broja sedmičnih letova na postojećim rutama iz Tuzle za Eindhoven, Gothenburg, Malmo i Frankfurt Hahn. Wizz Air je također objavio svoju najnoviju rutu koja će povezati Tuzlu i London Luton u Velikoj Britaniji od 30. oktobra.

  Prvi WIZZ let obavljen je iz Tuzle u maju 2013.godine i od tada je ovaj avio prijevoznik postao najveći avio prijevoznik u Bosni i Hercegovini, pri čemu je konstantno širio svoju mrežu niskotarifnih ruta. Naglašavajući svoju posvećenost ovoj zemlji, samo dvije godine nakon pokretanja svojih operacija u Bosni i Hercegovini, Wizz Air je uspostavio bazne operacije u Tuzli. U 2015.godini Wizz Air je prevezao više od 250.000 putnika na svojim niskotarifnim rutama u Bosni i Hercegovini pružajući tako podršku za više od 200 lokalnih radnih mjesta*.

  Novi avion predstavlja ulaganje od 98 miliona € ** od strane Wizz Air-a u Bosni i Hercegovini, kreirajući pri tome 36 dodatnih direktnih radnih mjesta u avio kompaniji. Novi uposlenici Wizz Air-a će se pridružiti predanim lokalnim posadama, koje pružaju odličnu kabinsku uslugu na svakom od WIZZ letova.

  Sa novim uslugama, Wizz Air sada nudi ukupno 16 nisko-tarifnih ruta u 7 zemalja iz Bosne i Hercegovine. Svi letovi su već u prodaji, a mogu se rezervisati na wizzair.com  po cijeni od 29,99 KM ***.

  NAJNOVIJE RUTE WIZZ AIR-a IZ TUZLE

  Destinacija Dani Početak operacija Cijene od ***
  London Luton Srijeda, Nedelja 30. oktobat 2016. BAM 59.99
  Bratislava Ponedeljak, Srijeda, Petak 27.mart 2017. BAM 29.99
  Köln Ponedeljak, Petak 27.mart 2017. BAM 39.99
  Friedrichshafen Ponedeljak, Srijeda, Petak 27.mart 2017.  BAM 39.99
  Nürnberg Utorak, Subota 28.mart 2017. BAM 39.99
  Växjö Utorak, Subota 28.mart 2017. BAM 39.99

  POVEĆANE FREKVENCIJE WIZZ AIR-a IZ TUZLE:

  Destinacija Broj letova sedmično
  Malmo sa 4 na 5
  Gothenburg sa 3 na 4
  Eindhoven sa 2 na 3
  Frankfurt Hahn sa 2 na 3

  Govoreći na press konferenciji u Tuzli danas, József Varadi, glavni izvršni direktor Wizz Air-a, je rekao: “Počeli smo naše operacije u Tuzli 2013. godine sa misijom da putovanja za putnike u Bosni i Hercegovini učinimo pristupačnim. Od tada, postali smo u ovoj zemlji avio kompanijom izbora prevozeći više od pola miliona putnika na našim niskotarifnim rutama. Baziranje drugog aviona u našoj bazi Tuzla kreirati će još više lokalnih radnih mjesta, stimulisati će turizam i avioindustriju te donijeti još više karti po niskim tarifama i više mogućnosti u Bosni i Hercegovini. Ostajemo posvećeni ovoj zemlji stalno težeći širenju naše sve veće mreže kako bi na najbolji način zadovoljili potrebe bosanske javnosti za putovanjima.”

  Ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić je rekao:“Želim se zahvaliti Wizz Air-u na povjerenju koje je ukazano kroz otvaranje novih linija na Međunarodnom aerodromu Tuzla i stacioniranje još jednog baznog aviona. To je dokaz da smo opravdali povjerenje kroz ispunjavanje svih prethodnih sporazuma i obaveza, kako od strane Vlade, tako i od strane aerodroma. Naša saradnja sa Wizz Air-om je otvorila nove razvojne perspektive za ovaj aerodrom, ali i za cijelu regiju. Građani Tuzlanskog kantona kao i ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona zahvaljujući Wizz Air-u sada mogu putovati na 16 svjetskih destinacija sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Osim turizma i posjeta prijateljima i rodbini, ovakva saobraćajna povezanost uz dodatno proširenje kapaciteta je prilika za daljnji ekonomski razvoj u ovoj regiji. Na Međunarodnom aerodromu Tuzla broj zaposlenih se povećao ali i prateće aktivnosti u oblasti brojnih privrednih grana bilježe značajan porast. Želio bih iskoristiti ovu priliku da menadžmentu Međunarodnog aerodroma Tuzla čestitam na novom poslovnom uspjehu i želim im da nastave sve aktivnosti u istom smjeru i sa istim tempom.”

  Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, Rifet Karasalihović je rekao:“Po drugi put sam u prilici zaželiti dobrodošlicu avionu Wizz Air-a kao i glavnom izvršnom direktoru Józsefu Varadiju u Tuzli. Sa naše strane još jednom želim naglasiti izuzetno dobru saradnju dvije kompanije  sa nadom da će servis koji Međunarodni aerodrom Tuzla pruža Wizz Air-u u budućnosti biti podržan sa novijom aerodromskom opremom i proširenjem zgrade putničkog terminala, uključujući prostor za odlaske i dolaske putnika i zonu za sortirnicu prtljaga. Prema informacijama kojima ja kao direktor aerodroma Tuzla raspolažem u kompletan proces daljnje modernizacije aerodroma biti će uključeni i ostali prateći subjekti na aerodromu i to Uprava za indirektno oporezivanje BiH kroz Carinsku ispostavu na aerodromu Tuzla, Granična policija BiH preko Jedinice granične policije na aerodromu Tuzla a nadam se takođe i BHANSA – Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine

  O Wizz Air-u

  Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, operira sa flotom od 71 avion tipa Airbus A320 i Airbus A321 a nudi više od 450 ruta iz 25 baza, povezujući 125 destinacija u 38 zemalja. U Wizz Air-u, tim od oko 2800 profesionalaca u  avijaciji pruža vrhunsku uslugu i obezbjeđuje vrlo niske cijene karata čineći Wizz Air preferiranim izborom za 20 miliona putnika u fiskalnoj godini koja je završila 31. marta 2016. godine.

  Wizz Air je prisutan na Londonskoj berzi pod tickerom WIZZ i uključen je u FTSE 250 i  FTSE All-Shareindekse.  Wizz Air je registrovan kod Međunarodnog udruženja za avionski prijevoz International Air Transport Association (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), koji predstavljaju globalno mjerilo u prepoznavanju aviokompanija iz domena sigurnosti letenja. Kompanija je nedavno od strane urednika Air Transport World jednog od vodećih časopisa u oblasti trgovine aviokompanijama dobila priznanje Value Airline of the Year 2016.

  Za više informacija:

  Gabor Vasarhelyi; Wizz Air Group; +36 1 777 9412

  PratitenasnaTwitteru: @wizzair

  Napomene urednicima:

  • Svi letovi se obavljaju avionima tipa Airbus A320 sa 180 sjedišta i avionima tipa A321 sa 230 sjedišta.
  • Isporuke novih aviona tipa Airbus A321 počele su u novembru 2015.godine
  • Za besplatne fotografije aviona, posada i logo biblioteku molimo vas da posjetite http://wizzair.com/en-GB/press

  * ACI sugerira tezu da svakih 1 milion prevezenih putnika godišnje kreira 750 radnih mjesta,

  ** http://www.airbus.com/presscentre/pressreleases/press-release-detail/detail/new-airbus-aircraft-list-prices-for-2016/

  *** jedan-smjer, uključujući takse i ne-opcione naplate

  Izgradnja privremenog objekta hladnjačeProjekat izgradnje carinskog skladišta za avio gorivo

  Related posts

  Facebook like & share
  hello.