• Živinice, Gornje Dubrave b.b., BiH
 • +387 35 302 400
 • Bosanski
 • English
  booked.net

  Obavijest za putnike

  Share

  Molimo putnike da dodju na aerodrom minimalno dva sata i petanaest minuta prije predviđenog vremena polijtenja, kako bi imali dovojno vremena za obavljanja svih procedura ( registracija putnika i prtljaga, carinska i pasoška kontrola).

  Mole se putnici da se pridržavaju svih preventivnih mjera u cilju sprečavanja širenja COVID – 19, PUTNICIMA KOJI SE NE PRIDRŽAVAJU POSTOJEĆIH MJERA BITI ĆE ODBIJEN PRISTUP TERMINALNOJ ZGRADI ILI ZRAKOPLOVU.

  U terminalnu zgradu Međunarodnog aerodroma Tuzla moguć je pristup samo osoblju aerodroma, članovima posade, putnicima i osobama koje su u pratnji putnicima sa ograničenom pokretljivošću koji zahtijevaju pomoć prilkom registracije putnika i prtljaga.

  U cilju sprečavanja širenja COVID-19 putnici su dužni da održavaju socijalnu distancu (1,5 m)- te se mole da poštuju za to predviđene oznake na podu. Preporučuje se često pranje ruku – najmanje 20 sekundi sapunom i vodom ili korištenje dezinfekcionih sredstava, obavezno nošenje maske za lice koje je potrebno mijenjati svaka 4 sata tokom boravka u terminalnoj zgradi, kao i pravilno. zbrinjavanje korištenih maski u kante bez dodira koje su dostupne na aerodromu.

  Mole se putnici da prilikom kihanja ili kašljanja prekrivaju usta i nos maramicom ili prekriju lice savijenim laktom, bez obzira što nose maske.

  Kontakt s površinama i ljudima treba biti sveden na minimum(elektronska prijava na let, nekontaktni ukrcaj).

  Koristiti kartično plaćanje usluga.

  Svi putnici će biti podvrgnuti provjeri tjelesne temperature prije ulaska u terminalnu zgradu.

  Mole se putnici da prilikom preuzimanja prtljaga odmah napuste zgradu aerodroma.

  Odluka o poništenju javnog poziva za snadbijevanje goriva za mlazne motore tipa JET A1Obavijest FREEBIRD AIRLINES

  Related posts

  Facebook like & share
  hello.