• Tuzla, Gornje Dubrave b.b., BiH
 • +387 35 302 400
 • Bosanski
 • English
  booked.net

  Dvije nove rute iz Tuzle za Milano i Nurnberg

  Međunarodni aerodrom Tuzla > Aktuelnosti i novosti > Dvije nove rute iz Tuzle za Milano i Nurnberg
  Share

  Tuzla, 12. august 2021: Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, danas je najavila dvije nove rute po povoljnim cijenama iz Tuzle. WIZZ-ove nove rute povezivat će Tuzlu sa Milanom (aerodrom Malpensa) i Italiji i Nurnbergom u Njemačkoj. Karte do novih destinacija dostupne su na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije sa cijenama od 19,99 eura/38,99 KM*.

   

  Najnovije Wizz Airove rute iz Tuzle bit će pokrenute od decembra 2021. godine i očekuje se da će stimulisati avijaciju i sektor ugostiteljstva u regiji, a putnicima iz Bosne i Hercegovine omogućiti da po najnižim cijenama putuju u Italiju i Njemačku. Zajedno s ovim novim uslugama, Wizz Air sada nudi 17 linija iz Tuzle ka sedam zemalja.

  Da bi putnicima i članovima posade omogućio sigurno i bezbrižno putovanje, Wizz Air je uveo pojačane higijenske mjere i podržao fizičko distanciranje. Za zaštitu zdravlja svih putnika i članova posade preporučujemo da se check-in i sva plaćanja, poput onih za dodatne torbe, vrše online da bi se smanjila nepotrebna interakcija na aerodromu. U nastojanjima da spriječimo širenje infekcije, putnicima savjetujemo da se pridržavaju mjera fizičkog distanciranja tokom ukrcavanja i iskrcavanja.

  Iako HEPA filteri u svim Wizz Airovim avionima uklanjaju 99,97% virusa i bakterija iz zraka unutar kabine, posada i putnici dužni su nositi maske tokom cijelog leta.ž

  Za bezbrižna putovanja u ova nesigurna vremena, Wizz Air ohrabruje putnike da koriste WIZZ Flex. Odabirom ove usluge, putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene ili jednostavno požele putovati na drugi datum ili na drugu destinaciju, mogu otkazati svoj let do tri sata prije polijetanja bez ikakvih troškova i dobiti 100% originalnog iznosa koji su uplatili u vidu aviokredita.

  Govoreći na konferenciji za medije u Tuzli, Robert Carey, predsjednik Wizz Air Group poručio je: “Sretni smo što možemo najaviti širenje naše mreže letova u Bosni i Hercegovini dodavanjem dvije uzbudljive rute. Nove rute iz Tuzle za Milan Malpensu i Nurnberg donose više prilika za putovanje i putnici sada mogu uživati u izuzetno povoljnim cijenama i sigurnom putovanju. Naši moderni avioni i unaprijeđene mjere zaštite osiguravaju najbolje zdravstvene uslove za putnike, dok istovremeno letimo s najnižim mogućim utjecajem na okoliš. Naša prijateljski raspoložena posada se raduje dočekivanju putnika u avionima naše mlade i moderne flote”.

   

  Meris Šabanović, vršilac dužnosti generalnog direktora Međunarodnog aerodrome Tuzla, istakao je: “U veoma teškom vremenskom periodu i dobu pandemije koja je pogodila cijeli svijet i sve grane industrije, a posebno avioindustriju, objava ovakvih vijesti je veoma pozitivna i dobra stvar za Aerodrom Tuzla i cijeli naš region. Doba pandemije je pokazalo da naši putnici vjeruju Aerodromu Tuzla i kompaniji Wizz Air i sa objavom ovih ruta mi im se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju  i pružamo priliku za letenje sa našeg Aerodorma na još više destinacija u cijeloj Evropi. Aerodrom Tuzla, u saradnji i sa maksimalnom podrškom resornog ministarstva na čelu sa gospodinom Hamzom Bešićem i premijerom Vlade TK  Kadrijom Hodžićem, u narednom periodu planira izgradnju trećeg odlaznog gatea, čime će se povećati kapacitet prostora za smještaj putnika, kao i kvalitet usluge koju Aerodrom može pružiti svojim putnicima”.

  Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, izjavio je: “Uvođenje novih linija predstavlja veliki posticaj za cjelokupnu privredu kantona i povezuje naš kanton i regiju sa još više gradova i država u Evropi i doprinosi daljem razvoju Aerodroma Tuzla. U budućnosti očekujemo uspješnu saradnju sa kompanijom Wizz Air na obostrano zadovoljstvo, s obzirom da Aerodrom ima u planu realizaciju projekta trećeg gatea, čime bi Wizz Air bio u mogućnosti pozicionirati i svoj treći bazni avion na tuzlanskom aerodromu, što bi za proizvod u konačnici imati i veći broj preveženih putnika i dodatno uticati na razvoj Aerodroma ali i cijelog Tuzlanskog kantona. Višestruk je benefit koji proizilazi zahvaljujući uvođenju letova na dvije nove destinacije. Unaprijedit ćemo turizam kao privrednu granu, koja je najpogođenija pandemijom COVID-19. Osim povećanja broja turista, koji se očekuje uvođenjem novih letova, od izuzetnog je značaja i za našu dijasporu, koja će češće moći posjećivati svoju rodnu domovinu. U narednom periodu Vlada TK i ministarstvo će nastaviti davati maksimalnu podršku Aerodromu Tuzla i projektima koji se planiraju na unapređenju usluga za sve putnike sa našeg Aerodroma.”

  Cjenovnik usluga 11.06.2021. godineJavni poziv za dostavljanje ponuda za otkup dreniranog goriva
  Facebook like & share
  hello.